Publisert 4. februar 2000

Marathons driftssjef for Alvheim, Geir Solli, kjenner ikke til at folk sover i felles oppholdsrom på det flytende produksjonsskipet. Han minner om at Ptil har godkjent samsoving i fase 1.

– Den omtalte søknaden gjelder for hele det første driftsåret. Petroleumstilsynet har til nå godkjent samsoving i fase 1, som gjelder fram til introduksjonen av hydrokarboner. Det vil skje i begynnelsen av mai, sier Geir Solli til Oilinfo. Deretter skal Ptil ta stilling til om Marathon får tillatelse til samsoving i fase 2 og 3.

– Et minkende problem
I den første fasen er det opp mot 120 personer om bord Alvheim. Av disse må rundt 40 personer samsove om natta, sier Solli. I fase 2 skal antallet personer om bord reduseres til 110, og i fase til 90. Dermed kommer samsoving til å bli et minkende problem.

– Vi er klar over at vernetjenesten og fagforeningene har et høyt fokus på dette, og at det er noe de ikke liker. Det har jeg forståelse for. Men vi har ikke mange muligheter på Alvheim. Ettersom det er et flytende produksjonsskip kan vi ikke benytte oss av et flytende hotell, og det her heller ikke aktuelt med shuttling til andre installasjoner, sier Solli.

Få alternativer
Alternativene blir da mer nattarbeid eller nedbemanning og store forsinkelser, og ingen av delene er reelle alternativer. Petroleumstilsynet er klare på at nattarbeid ikke er en løsning på samsovingsproblematikken, og nedbemanning vil få store konsekvenser da ting vil ta lenger tid og en blant annet ikke får i gang gasskompresjonen fort nok.

– Nå har Petroleumstilsynet fått oversendt en formell klage. Vi har ikke sett innholdet, men avventer situasjonen fram til Petroleumstilsynet har behandlet den. I mellomtiden vil vi jobbe med problematikken og overvåke situasjonen, sier Solli til Oilinfo.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger