Maria-FEED til Reinertsen

Publisert 10. juni 2013

Reinertsen er tildelt en Feed-kontrakt for undervannsutbyggingen av Wintershalls Maria-felt i Norskehavet.,- Reinertsen er tildelt en FEED-kontrakt (Front End Engineering and Design) som omfatter en komplett plan for undervannsutbygging av Maria-feltet i Norskehavet. Kunden er Wintershall Norge AS, som er operatør for feltet, skriver Reinertsen i en melding.

– Arbeidsomfanget av kontrakten dekker alle fagområder innen undervanns produksjonssystemer, inkludert sikkerhetsventiler/juletrær, brønnhoder, vedlikeholdsverktøy, kontrollsystem, samt flerfasestrømning, strømningsrør, stigerør, kontrollkabler, dykkerløse koblinger og undervanns strukturer. For Reinertsen representerer prosjektet en milepæl i firmaets pågående satsing på undervannsutbygginger, heter det i meldingen.

Reinertsen skriver videre at de har mange års erfaring fra rørledninger, stigerør og undervannstrukturer, samt med topside EPC og V&M prosjekter.

– Maria-prosjektet gir derfor firmaet mulighet til å kombinere kompetansen fra disse områdene inn i en ny spennende markedsnisje. Hittil har undervannsleverandørene dominert dette markedet, heter det.

Det britisk/norske engineeringselskapet Xodus er underleverandør til REINERTSEN.

Siste fra forsiden

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger