Marinekontrakt til Agility Group

Publisert 5. juli 2013

Agility Group har signert en avtale med oljeserviceselskapet Remora AS for levering av ingeniørtjenester knyttet til et spesialfartøy for lossing av tankskip.,Kontrakten har en verdi på cirka 30 millioner kroner.

Fartøyet, som går under navnet HiLoad DP BR, skal drive med lossing av olje fra flytende produksjonsanlegg og over på konvensjonelle tankskip på åpent hav. Normalt sett skjer dette ved hjelp av spesialbygde tankere, lastebøyer, undervanns rørsystemer og ved omlasting ved en landbasert oljeterminal/lager.

– Ved å erstatte dette med ett fartøy forenkles en ellers komplisert operasjon som ofte innebærer slepebåter og tunge ankringssystemer, skriver Agility Group i en melding.

Det vil heller ikke være behov for land- og offshoreterminaler til omlasting da løsningen gjør at det kan lastes direkte til tankere på oljefeltet.

Fartøyet er en videreutvikling av et eksisterende spesialfartøy som tidligere er designet av Agility Group, og som nå er på vei til brasilianske Petrobras.

HiLoad DP BR vil manøvreres av fire thrustere, som til sammen vil yte ca 13600 hk og fungere som et dynamisk posisjoneringssystem for tankskipet etter at HiLoad har koblet seg på siden av tankskipet.

Agility Group vil utføre arbeidet ut fra Sandefjord og Moss, samt fra sitt kontor i Shanghai.

– Denne avtalen viser at vi er i stand til å kapitalisere på og videreutvikle vår styrke innen maritime løsninger både i Sandefjord, Moss og Shanghai, sier Odd Mohus, Executive Vice President i Agility Group.

– Våre maritime løsninger inkluderer design av borefartøy, boredekksløsninger, lagerskip, flytende produksjonsenheter så vel som slike spesialfartøy som HiLoad DP, sier han.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger