Maritim Service og Norwater samarbeider

Publisert 13. november 2014

Som en del av avtalen får deler av overflødig Norwater-personell nytt engasjement hos nabobedriften på Opsanger.,De to bedriftene Maritime Service AS og Norwater AS har vært naboer på Opsanger i flere år, og signerte i slutten av september en avtale om tett samarbeid fremover.

Dette innebærer for Maritim Service en betydelig ordreinngang og økt aktivitet. De vil stå for innkjøp, lager, montering og testing av Norwater AS sine produkter.

– Vi har hatt behov for økt aktivitet og utnyttelse på eget verksted på Opsanger og i så måte er avtalen med Norwater AS midt i blinken. Dette er med å underbygge at vår strategi om å være ordreproduserende innen offshore, subsea og seismikk, sier daglig leder Roger Skarveland i Maritim Service.

Norwater AS avslutter egen avdeling på Opsanger og en nedtrimmet organisasjon vil jobbe samlet ut fra hovedkontoret i Høylandsbygd.

– Vi skal fremover satse utelukkende på salg og kundefokus i egen organisasjon. Dette inkluderer også service, engineering og prosjektstyring. Med Maritim Service med på laget, er vi trygge på at vi vil opprettholde den leveringspresisjon og -kvalitet markedet krever, sier administrerende direktør i Norwater AS, Per Einar Gjerding.

Norwater AS har som nevnt måttet nedbemanne sin organisasjon. Det er utelukkende økonomiske årsaker til nedbemanningen. Bedriften med hovedkontor i Høylandsbygd har drevet med underskudd de siste tre år.

Gjerding legger til at en nedbemanning aldri er hyggelig å gjennomføre, men er glad for at som en del av avtalen med Maritim Service får deler av overflødig Norwater personell nytt engasjement hos naboen.

Bedriftene er i mål med flytting av varelager og produksjonen hos Maritim Service er i gang. Allerede før jul skal flere vannanlegg stå ferdigtestet og klar for kunder. Det ligger videre en god ordrebok for 2015, og begge bedriftene ser lyst på muligheten for å oppnå et godt økonomisk resultat allerede neste år.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger