Publisert 4. februar 2000

Scana Subsea har inngått kontrakt med Shell for levering av stigerør til Shell for utbyggingen av Mars-feltet i Mexicogolfen. Kontrakten har en verdi på over 50 millioner kroner.

Kontrakten omfatter levering av smidde, maskinerte stigerør som ifølge selskapet har meget høy strekkfasthet. Disse skal inngå i stigerørssystemene til Shells Olympus-prosjekt på Mars-feltet i Mexicogolfen. Det er Scana Industriers datterselskap Scana Subsea som har fått jobben, og de fikk også for to uker siden en kontrakt for strekkstagemner blant annet til Mexicogolfen og til Brasil.

Denne kontrakten ble opplyst å være verdt omkring 50 millioner norske kroner. Konserndirektør for Olje og Gass i Scana Industrier, Jan Henry Melhus opplyser at de to leveransene til Mexicogolfen totalt er verdt i overkant av 100 millioner kroner.

– Vi er svært fornøyd med å ha vunnet en ny kontrakt med Shell. Denne stigerørsordren vil sammen med den nylig inngåtte avtalen om leveranse av strekkstagselementer til samme prosjekt, bidra til å bygge en mer solid ordrereserve for Scana, sier konsernsjef i Scana Industrier ASA, Rolf Roverud.

Produksjonen av stigerørene settes i gang umiddelbart, og de skal etter planene leveres i tidsrommet mellom tredje kvartal 2011 til ut i 2012. Arbeidet skal også utføres av Scana Bjørneborg, i tillegg til Scana Subsea.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger