Publisert 4. februar 2000

Stortinget godkjente i går utbyggingsplanen for gassfeltet Martin Linge. Feltet ligger i den nordlige delen av Nordsjøen, om lag 150 kilometer vest for Kollsnes.

De totale utvinnbare reservene er anslått til 189 millioner fat oljeekvivalenter, og investeringene for utbyggingen beløper seg til om lag 26 milliarder kroner.

– Martin Linge-feltet ble påvist helt tilbake i 1975. Derfor er det ekstra gledelig at det nå er modnet frem en lønnsom utbyggingsløsning for dette feltet. Det er avgjørende at næringen klarer å modne frem ressurser som dette dersom vi skal klare å holde produksjonsnivået oppe i årene som kommer, sier olje- og energiminister Ola Borten Moe.

Valgt utbyggingsløsning er en bunnfast plattform med full separasjon av gass og væske. Gassen vil bli eksportert via det britiske rørledningssystemet, mens oljen blir prosessert og lagret på et flytende lagerskip. Oljeeksport vil skje via skytteltankere. Planlagt utbyggingsløsning baserer seg på at plattformen skal få kraft fra land.

– Dagens system krever at kraft fra land skal vurderes grundig i hvert enkelt tilfelle. Martin Linge-feltet er et eksempel på en utbygging der kraft fra land er en hensiktsmessig løsning. Dette viser at systemet vårt leverer kraft fra land, sier Borten Moe.

Frem til nå har rettighetshaverne omtalt dette funnet som Hild, men departementet har fastsatt navnet på feltet til Martin Linge. Rettighetshavere i Martin Linge-utbyggingen er Total E&P Norge AS (51 prosent), Petoro AS (30 prosent) og Statoil Petroleum AS (19 prosent).

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger