Publisert 23. mai 2007

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) ble møtt med massive beskyldninger om brutte valgløfter i den muntlige spørretimen i Stortinget onsdag.

NTB

På rekke og rad konfronterte opposisjonspolitikerne statsministeren med det de mener er mangel på samsvar mellom løfter og handling når det gjelder sykehusene, egenandeler, forskning, kraft til industrien, gang- og sykkelveier og spillepolitikken.

Statsministeren avviste det meste. Han gjentok at regjeringen har oppfylt flere løfter enn det de fleste regjeringen har klart, og understreket at man fortsatt bare er midt i regjeringsperioden.

Sykehusene
Fremskrittspartiets formann Siv Jensen startet det hele med et angrep på regjeringens sykehuspolitikk som hun mener ikke er i samsvar med Soria Moria-erklæringen. Hun viste blant annet til voksende køer og mangel på penger i helseforetakene.

Stoltenberg innrømmet at det fortsatt er mangler, men nektet å være med på å svartmale situasjonen.
– Det er mange uløste problemer, men ikke alt går i feil retning. Aldri har flere blitt behandlet og aldri har investeringene vært større. Men det trengs fortsatt mer penger, og i tillegg må organiseringen i helsevesenet bli bedre, sa han.

– Det er verdt for velgerne å merke seg at statsministeren mener at alt er bra og at han ikke har tenkt å gjøre noe, repliserte Jensen.

Stoltenberg svarte med å si at det må være mulig å ha to tanker i hodet samtidig, nemlig at mye er bra, men at fortsatt mye likevel er ugjort.

Spillegalskap
Kristelig Folkepartis leder Dagfinn Høybråten innledet spørsmålsrunden om spilleautomatene. Han mener at spill på automater er et klassespørsmål som rammer hardest dem som har lite fra før. Som eksempel trakk han fram at det er langt flere spilleautomater utplassert på Oslos østkant enn det er på vestkanten.

– Denne politikken med å ta penger fra de vanskeligst stilte for så å gi dem til organisasjoner som skal hjelpe dem som har det vanskeligst, har ingen moralsk kraft, sa han.

Statsministeren la stor vekt på at spillepolitikken skulle være nasjonal og derfor ikke kan overlates til kommunene.

Han viste også til at det er ulike motiver hos dem som vil gjøre spillepolitikken kommunal. Noen vil bruke det til å liberalisere politikken mens andre ifølge Stoltenberg vil bruke det til å gjøre politikken mer restriktiv.

Siste fra forsiden

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

+

Planlegger å bore inntil to Eirin-brønner i året

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger