Publisert 25. november 2007

Britiske og norske redningsmannskaper rykket søndag ut til oljeplattformen Thistle Alpha i Nordsjøen da det brøt ut brann. Etter tre timer var aksjonen over.

NTB

Kart: Lundin Petroleum

Både Hovedredningssentralen i Sør-Norge og britiske myndigheter bekreftet søndag ettermiddag at brannen på oljeplattformen Thistle Alpha var slukket.

– Situasjonen er under kontroll. Evakueringen er stoppet, og brannen er slukket, sa vakthavende redningsleder Sølve Tanke Hovden ved Hovedredningssentralen til NTB ved 13-30-tiden søndag.

I alt 116 personer ble evakuert, mens 43 personer ble igjen om bord for å jobbe med havarisituasjonen, opplyser Hovden. Det er ikke meldt om skadde, og det var plattformens eget mannskap som fikk kontroll over flammene.

De evakuerte kunne senere søndag dra tilbake til plattformen, melder nyhetsbyrået Reuters.

Norsk deltakelse
Hovedredningssentralen i Sør-Norge ble varslet om brannen av redningssentralen i Aberdeen søndag klokka 9.40. Både britiske og norske helikoptre, samt den britiske kystvakten, ble sendt til stedet.

– Redningssentralen i Aberdeen ba oss om å sende tre norske helikoptre som kunne bistå med evakueringen av mannskapet på plattformen, sier Hovden.

Han sier at Hovedredningssentralen sendte tre helikoptre, men kansellerte ordren til to av dem da britene selv raskt greide å rekvirere tre helikoptre.

Det norske helikopteret, som ble sendt fra Statfjord, var ifølge Hovden det første som kom fram til oljeplattformen.
– Det norske helikopteret evakuerte 88 av de i alt 116 som ble evakuert, sier Hovden til NTB.

Dårlig vær
Været i området var svært dårlig da brannen brøt ut. Det blåste kuling, med storm i kastene, fra nordvest. Det var søndag ettermiddag ikke kommet informasjon om hva som forårsaket brannen.

Plattformen Thistle Alpha ligger om lag 19 mil nordøst for Shetland på britisk sokkel i Nordsjøen. Oljeplattformen er eid av det svenske oljeselskapet Lundin Petroleum, og tjenesteselskapet Petrofac står for driften.

Siste fra forsiden

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger