MCP leverer mobilnett til DeepOcean

Publisert 28. november 2013

Henter signaler fra både satelitter og basestasjoner.,Maritime Communications Partner (MCP) har signert en kontrakt med DeepOcean om leveranse av mobilkommunikasjon på MT6022-skipet REM Ocean, som for tiden er under bygging på Kleven-verftet i Ulsteinvik.

Telenor-eide MCPs løsning er basert på et såkalt CellAtSea-nettverk, som kort fortalt betyr at man fysisk plasserer en basestasjon ombord i fartøyet. Basestasjonen oppretter et lokalt mobilnett med støtte for Edge, 2G, 3G og 4G i området rundt skipet, og henter båndbredde fra de kildene som er tilgjengelige der den befinner seg.

Dette betyr i praksis at et skip som befinner seg utenfor vanlig mobildekning vil koble seg til satelitter (som fungerer som mellomstasjon for signaler fra landbaserte basestasjoner), mens den vil kunne koble seg på vanlige basestasjoner der dette er tilgjengelig – for eksempel når skipet ligger ved kai eller er i nærheten av et produksjonsfelt med egen basestasjon.

De frønne feltene viser Telenors Edge-dekning (0,1-0,2 Mbit/s) i Nordsjøen.

Basestasjonen kan distribuere signaler fra flere kilder samtidig, noe som innebærer at den ikke veksler mellom satelitt og vanlige basestasjoner, men kombinerer dem for å kverne mest mulig båndbredde ut til brukerne ombord på skipet. Ved kai vil det også være mulig å hente inn kapasitet fra Wi-Fi-nettverk.

– Dette er den perfekte løsningen for oss. Dette IMR-skipet vil spille en nøkkelrolle i vedlikeholdet av Statoils olje og gassproduksjon på den norske kontinentalsokkelen, så det er helt nødvendig å ha et stabilt og sikkert kommunikasjonsnett tilgjengelig til enhver tid. I tillegg til å møte Statoils krav til dataoverføring fra skipet, får mannskapet kommunikasjonsløsninger tilsvarende det de er vant med på land. Denne muligheten, denne enkle tilgangen til «hjemme», utgjør en stor forskjell i hverdagen for mannskapet vårt, sier salgs- og markedsdirektør i DeepOcean, Bjørn Inge Staalesen, i en melding.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger