Mecan bygger målestasjoner til Johan Castberg

Publisert 5. juni 2018

Mecan har inngått en kontrakt med TechnipFMC for å bygge målestasjoner til Equinors Johan Castberg-utbygging.

– Kontrakten vil gi behov for nyansettelser, samt økt innleie av personell i perioder. I tillegg vil dette gi ringvirkninger til flere andre lokale leverandører, sier daglig leder Øivind Erland i Mecan.

Mecan er tildelt kontrakt for produksjon av skipets to målestasjoner. De to målestasjonene for olje- og gass, på henholdsvis 175 og 2,5 tonn, vil fungerer som skipets og operatørens taksameter.

Arbeidsomfanget inkluderer prosjektledelse, innkjøp, fabrikasjon av moduler, elektro og automasjon, overflatebehandling/brannbeskyttelse, isolering, testing, ferdigstillelse og dokumentasjon.

Byggingen vil foregå i Mecan sine egne lokaler på Husøy. Kontrakten ble formelt tildelt tidlig i 2018. Og etter en periode med planlegging, innkjøp og forberedelse, ble «first cut» gjennomført 30. april. Nå er produksjonen godt i gang, og det er svært høy aktivitet på produksjonsområdet på Husøy.

Kontraktens verdi er ikke oppgitt, men arbeidet vil sysselsette en betydelig del av arbeidsstokken på sveiseavdelingen i 2018.

– Vi er svært tilfreds med at TechnipFMC har vist oss tilliten til å bygge disse modulene. Det er et av de kritiske elementene på produksjonsskipet, og det at vi nå har fått denne muligheten viser at vi har gjort et skikkelig stykke arbeid for TechnipFMC tidligere, sier Steinsland.

Siste fra forsiden

Lagmannsretten kritiserer tingrettens klimadom – utsetter behandling 

Brudd i forhandlingene om oljeserviceavtalen

+

Grønt lys for fjerning av Gaupe og Knarr

+

Sjekker markedet for ledige semi-rigger fra 2025

+

Riggtvisten spisser seg til – nå blir det høring i Nigeria

+

Oppjusterer kostnaden for klassinger og BOP-bytte

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger