Publisert 4. februar 2000

Media nektes adgang til Melkøya-anlegget, til tross for at flere representanter fra miljøvernorganisasjoner skal på omvisning tirsdag ettermiddag.

INGEN MEDIA: Pressen får ikke bli med under om-
visningen med miljøvernerne. (Foto:STATOILHYDRO)

Natur og Ungdom og Bellona er for tiden på en rundtur i Vest-Finnmark for å møte lokalpolitikere, organisasjoner og næringsliv som er forbundet med Goliat-utbyggingen.

– Det er en svært kritikkverdig måte å gjøre det på, offentligheten har rett til å vite hva som foregår på Snøhvit-anlegget, sier fagrådgiver for olje i Bellona, Elisabeth Sæther til NRK.

– En såpass frekk, udemokratisk og gammeldags metode som StatoilHydro benytter seg av her hadde jeg rett og slett ikke forventet av Norges største selskaper, sier Sæther.

Informasjonssjef i StatoilHydro, Geir Gjervan, mener at StatoilHydro ikke har noe i mot å vise pressen Melkøya-anlegget. Problemet med dette tilfellet var at det kom for brått på selskapet.

Trenger forberedelsestid
– Vi fikk ikke varsel om at media ville være med på denne omvisningen før i går. Hadde dette vært avtalt på forhånd kunne de fått adgang, sier Gjervan.

– Hvorfor trenger dere tid for at pressen skal kunne komme inn på anlegget?

– I dette tilfellet hadde vi ikke folk til å gjøre en pressekonferanse eller brife pressen, noe vi har som policy å gjøre. Vi ville vise frem anlegget for miljøvernerne, uten media tilstede, sier Gjervan.

– Men trenger dere en pressekonferanse hvis media bare vil skrive en sak om at miljøvernerne får omvisning?

– De må gjerne lage som om omvisningen. Men vi ble som sagt overrasket over at media skulle være med på besøket, og trenger rett og slett mer forberedelsestid, forklarer Gjervan til Oilinfo.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger