Publisert 4. februar 2000

Det kan se ut til at den alvorlig syke, tidligere Yukos-toppen Vasily Alexanian likevel skal flyttes fra fengsel til en klinikk for livsnødvendig behandling. Beskjeden kommer dagen etter at en domstol bestemte at mannen bare skal behandles i fengsel.

Alexanian sitter fengslet mistenkt for underslag, og kjemper for tiden for å motbevise påstandene i en rettssak i Moskva. Samtidig har den tidligere Yukos-toppen aids og lymfekreft. Både russiske og europeiske menneskerettighetsaktivister har kjempet lenge for at han skal få den nødvendige hjelpen – og nå melder BBC at arbeidet kan ha ført fram.

Ifølge offisielle fengselskilder skal nemlig Alexanian overføres til en klinikk. Akkurat når overføringen skal finne sted er imidlertid ikke bekreftet. Mannen har sittet fengslet siden 2006 og har hele tiden hevdet sin uskyld.

Grunnleggeren av Yukos, Mikhail Khodorkovsky, som soner en åtte år lang dom i Sibir, sultestreiker for sin tidligere kollega, og hevder at saken mot Alexanian kun er politisk motivert.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger