Publisert 4. februar 2000

ConocoPhillips har avsluttet boringen av brønnen 8/10-3 på Megalodon-prospektet. Det som var forventet å være en av årets mest spennende brønner viste seg å være tørr.

Prospektet stod på Statoil-direktør Helge Lunds favorittliste, og ConocoPhillips trodde Megalodon kunne inneholde mellom 85 og 170 millioner Sm3 med oljeekvivalenter. I dag kommer meldingen fra Oljedirektoratet (OD) om at brønnen er tørr.

Hensikten med brønnen var å påvise petroleum i reservoarbergarter i Rotliegendesgruppen fra perm. Brønnen påtraff Aukraformasjonen med reservoarbergarter og reservoarkvalitet som forventet, men brønnen var tørr, skriver OD i meldingen.

Brønnen ble boret til et vertikalt dyp på 5.592 meter under havoverflaten, vanndypet på stedet er 67 meter. Brønnen er nå plugget og forlatt.

Riggen «Maersk Gallant» boret brønnen, og riggen skal nå til Ekofisk-feltet for å bore utvinningsbrønner for ConocoPhillips.

Megalodon føyer seg i rekken over letebrønner og prospekter med store forventninger knyttet til seg, og som viser seg å være tørre.

For kort tid tilbake siden kom beskjeden om at Gro-prospektet ikke inneholdt de store petroleumsressursene, og at dette kan påvirke gassnasjonen Norges framtid. Les mer om Gro-resultatene her

Også Totals Victoria-prospekt svarte ikke til forventningene. Les mer om Victoria her.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger