Publisert 4. februar 2000

IKM Instrutek, forhandler av Meggers produkter, lanserer nå MOM2 for det norske markedet. Det håndholdte måleinstrumentet pakker mye ny teknologi inn på under kiloet.

NY I NORGE: Meggers MOM2, en kontrollmåler utenom det
vanlige (Foto: MEGGER)

MOM2 er et håndholdt instrument, et micro ohmmeter, for tilstandskontroll av forbindelser og kontroller for høye strømmer, designet for å måle motstand i bryterkontakter, skinneforbindelser og alle andre forbindelser som fører høy strøm.

Enheten er helt nyutviklet, og Megger og IKM påpeker at lav vekt, brukervennlighet og allsidighet har vært mantraer under utviklingsprosessen. Hele enheten veier under kiloet, men kan likevel gi en maksimal strøm på 220A over kortere perioder, og opp mot 100A i opptil tre sekunder.

Den gir også muligheter for å foreta tester i henhold til DualGround-metoden, som innebærer at testobjektet forblir jordet på begge sider gjennom hele måleprosedyren. Dette gir en trygg, rask og enkel måling.

– Robustheten og den lave vekten gjør MOM2 meget godt egnet til feltarbeid, f.eks i nettstasjoner. Instrumentet leveres med et gummihylster som gjør det ekstra holdbart. MOM2 er laget for å utføre tester en hel arbeidsdag uten lading og kan lagre 190 testverdier og overføre disse til en PC via Bluetooth, melder Megger og IKM INstrutek i en pressemelding.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger