Mener Eni bør vente med Bønna til september

Publisert 5. februar 2013

Eni Norge har planlagt å bore Bønna-prospektet på vårparten i år. Men Havforskningsinstituttet mener man bør vente til september.,Det er i forbindelse med boring av letebrønn 7016/2-1 Bønna -prospektet i Barentshavet, at Eni Norge har søkt om utslippstillatelse. Boringen har planlagt oppstart i april i år.

Petro.no har tidligere omtalt letebrønnen, blant annet fordi Direktoratet for naturforvaltning (DN) mener søknaden er mangelfull. Ifølge DN er det søkt direkte om utslipp på havbunnen, uten å nevne andre alternative scenarier. DN nevner også livet på havbunnen.

– Området vurderes som uforstyrret bløtbunnsamfunn. Det er registrert spredte forekomster av dyphavssjøfjær i tillegg til børstemark, krepsdyr, tanglopper, sjøpung, slangestjerner, hardbunnsvamp og sjøanemoner. (…) De fleste artene har ingen eller begrenset evne til å forflytte seg, heter det i høringsuttalelsen fra DN.

LES OGSÅ:

Snabelueren kan gyte under Bønna-boring

Eni Norge har fortalt Petro.no at de på grunn av dette, flyttet borelokasjon i forbindelse med pilotboringen i fjor.

Men Havforskningsinstituttet har også innvendinger til boringen av Bønna. De mener det ikke bør være petroleumsaktivitet der store deler av året.

-Havforskingsinstituttet behandlet åpningen av denne blokka i høringssvaret sitt til 20. konsesjonsrunde og anbefalte petroleumsvirksomhet kun i perioden 1. september- 31. januar på grunn av larvedrift i gyteperiode for fisk. Sidan disse vilkårene ikke er endret vil vi opprettholde dette rådet, skriver Havforskningsinstituttet.

Bønna ligger i lisens 529 i Barentshavet. Partnerskapet består av Eni Norge (30 prosent), Wintershall, Dong og OMV med 20 prosent hver, samt Repsol med de siste ti prosentene.

Siste fra forsiden

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger