Mener Lofoten-boring får SV til å juble

Publisert 31. januar 2013

Dagbladets politiske redaktør, Marie Simonsen mener at SV kan reddes av Arbeiderpartiets ja til konsekvensutredning av Lofotoen og Vesterålen.,Det er i en kommentarartikkel på Dagbladets nettsider at Marie Simonsen skriver om SVs jubel for oljeboring i Lofoten.

– Miljøminister Bård Vegar Solhjell klarte nesten ikke å skjule sin glede da han kommenterte Arbeiderpartiets forslag om å konsekvensutrede de omstridte havområdene, skriver Simonsen i artikkelen » Derfor jubler SV for oljeboring».

Hun mener videre at dette gir SV en ny sjanse.

– To ganger har SV sammen med miljøbevegelsen klart å stagge storebror Ap’s oljetørst. Selv om det har ligget i kortene at det har vært snakk om en utsettelse, har det vært en av SVs viktigste seiere i regjeringen. Solhjell er sikker på at partiet skal klare det igjen. Det er vel optimistisk. Men for et parti som lenge har kjempet mot sperregrensa, er Ap’s forslag en livlinje. Det gir SV en ny sjanse til å vise hva partiet står for på et av sine kjerneområder, og til å ta tilbake velgere som har flyktet til Ap, heter det videre i artikkelen.

– Alle de rødgrønne partiene er i gang med å polere sine profiler og vil kjøre dem frem i valgkampen, uten særlig hensyn til en felles plattform. Det viste også Stoltenbergs kontante avvisning av en omkamp om EØS-avtalen. Men slaget om oljeboring blir heftig. Ap hevder at kunnskapsinnhentingen, som var det rødgrønne kompromisset, er ferdig. Det er den ikke. Bare en av to rapporter er levert. Anslagene for arbeidsplasser i oljeindustrien er betydelig lavere enn de mest optimistiske har hevdet. Når gevinsten er mindre, vil usikkerheten om miljøkonsekvensene veie tyngre, skriver redaktøren.

Siste fra forsiden

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger