Publisert 19. mars 2007

Lobbyvirksomhet mot fagforeningene fra lokalpolitikere i Stavanger, Bergen og Trondheim har vanskeliggjort drøftingene om nyorganiseringen av StatoilHydro, opplyser leder for Tekna i Hydro, Ragnar Fritsvold, til NTB.,NTB

Det er lokalpolitikere fra Stavanger, Bergen og Trondheim som har drevet med aktiv lobbyvirksomhet, opplyser Fritsvold.

– Men fra Oslo og Akershus har det vært helt taust, sier lederen for Tekna i Hydro som organiserer sivilingeniørene i selskapet.

Fritsvold bekrefter at det har vært interne diskusjoner om lokaliseringsspørsmål mellom fagforeningen i Hydro og Statoil, men i sin helhet er foreningene nå fornøyd med resultatet, og utad står de samlet for de løsningene som er valgt.

Viktig med ro
– Dette er Norges største fusjon som representerer stor verdier for det norske samfunnet, og det er viktig med ro om organiseringsspørsmålet, sier Fritsvold.

Han tror ikke Statoil-Hydro-fusjonen vil medføre noen gjentakelse av uroen som kom i forbindelse med sammenslåingen mellom SAS og Braathens.

Det har vært jobbet mye med to miljøer i forbindelse med omorganiseringen og fusjonen av Statoil og Hydro, opplyser Tekna-lederen. Det gjelder den såkalte nedstrømsvirksomheten i olje- og gassvirksomheten og salg av olje og naturgass.

Omskolering
– Vi mener at mer av tradingvirksomheten (salg av olje og naturgass) bør legges til Norge. Mye av dette er i dag lagt til London, svarer Fritsvold på spørsmål hva han er minst fornøyd med av den framlagte organiseringsløsningen.

Men alt i alt er fagforeningene fornøyd med løsningen. Alle får jobb, det blir ingen oppsigelser, og ingen blir tvangsflyttet.

– Det er også satt av betydelige midler til omskolering av ansatte som får jobbene sine flyttet til et annet sted. Alt dette hadde vi ikke fått til uten at fagforeningene hadde stått samlet bak, sier Fritsvold til NTB

Siste fra forsiden

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

+

Planlegger å bore inntil to Eirin-brønner i året

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger