Mener Statoil må utrede miljøkonsekvenser av Castberg-utbygging

Publisert 21. mai 2013
Klima- og forurensningstilsynet (Klif) mener Statoils forslag til utredningsprogram for Johan Castberg-feltet er for lite detaljert, og at konsekvensutredningen må utvides når det gjelder ytre miljø.

,

– Vi mener det er uheldig at beslutning om utbyggingsløsning tilsynelatende er tatt før konsekvensutredningen foreligger og er behandlet, skriver Klima- og forurensningsdirektoratet (Klif) i høringsuttalelsen til Statoils program for konsekvensutredning av oljefeltet Johan Castberg (tidligere Skrugard/Havis).

Må godkjennes
Klif legger til grunn at plan for utbygging og drift (PUD) av feltet skal behandles og godkjennes av Stortinget.

– Konsekvensutredninger bør brukes som et aktivt verktøy for å velge utbyggingsløsning som samlet sett er den beste løsningen. Vi mener derfor det er viktig at Statoil ikke inngår vesentlige kontraktsmessige forpliktelser på Johan Castberg-feltet eller begynner med byggearbeider før Stortinget har godkjent de nødvendige planene, sier avdelingsdirektør Signe Nåmdal i Klif.

En konsekvensutredning skal beskrive de alternative utbyggingsløsningene som er undersøkt, begrunne valget av løsning, i tillegg til å redegjøre for miljøkriteriene for de valgene som er gjort. Ett av formålene med slike utredninger er å klargjøre hvilke virkninger en utbygging vil ha på miljø, naturressurser og samfunn, slik at disse konsekvensene kan tas med videre i arbeidet med utbyggingen.

– Klif forventer at konsekvensutredningen utreder hvilke virkninger flere alternative utbyggingsløsninger har på miljøet, slik at man kan vurdere og etterprøve valgene som tas, sier Nåmdal.

Siste fra forsiden

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger