Publisert 6. august 2008

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) åpner for å beholde StatoilHydro-navnet. Styreleder Svein Rennemo står fast på at navnet kun er midlertidig.

NTB

Hydro i navnet skaper uklarhet
for StatoilHydros styreleder
Svein Rennemo.

– StatoilHydro var ment å være et midlertidig navn, og det står fast. Tilknytningen med Hydro i navnet skaper uklarhet så vel for oss som for aluminiumsselskapet Hydro, sier styreleder Svein Rennemo i StatoilHydro til NTB.

Uttalelsen kommer etter at statsministeren sier at staten som største eier kan være villig til å stanse et navneskifte på energiselskapet
– Vi mener at den løsningen vi fant i 2007, StatoilHydro, er en god løsning. Styret har fått fullmakt til å komme med forslag. Vi er jo ikke forpliktet til å stemme for styrets forslag. Det skal vi ta stilling til når vi ser forslaget, sier Stoltenberg til NRK.

Rennemo ønsker ikke å kommentere dette:
– Styret merker seg selvsagt de synspunkter som kommer fra statsministeren, men det ville være feil av meg å forsøke å tolke dette i den ene eller annen retning, sier styrelederen.

Hydro eier navnet
Rettighetene til Hydro-navnet er det Hydro som sitter på. Fusjonsavtalen mellom selskapene innebærer at «Hydro» skal vekk fra navnet innen utgangen av 2009, blant annet for å unngå videre forveksling. Kommunikasjonsdirektør Inger Sethov i Hydro bekrefter dette og ønsker ikke å kommentere om det er aktuelt å la StatoilHydro beholde navnet utover dette.

Flere Ap-topper har den siste tiden bedt regjeringen gripe inn i navnedebatten. Tidligere statsråd Gudmund Hernes kritiserer regjeringen og trekker fram navnestriden som et eksempel på Stoltenbergs manglende evne til å skjære gjennom.

– Hernes må få mene det han ønsker. Det er på generalforsamlingen saken skal avgjøres, og det har vi gjort veldig klart overfor Stortinget, sier statsministeren.

Nytt navn og logo
Fusjonsavtalen sier at det skal utvikles forslag til et nytt navn og tilhørende logo som ikke kan være det samme som tidligere navn. I utgangspunktet ser det ut til å utelukke «Statoil» som navn for framtiden. Om styret bestemmer seg for å foreslå «Statoil», ville det dermed være i strid med avtalen, som tidligere er godkjent av generalforsamlingen. Navnet kan for øvrig beholdes som navn på bensinstasjonene i Norge og flere europeiske land.

– Vi er nå inne i en prosess der eierne, på generalforsamlingen, har gitt styret i oppdrag å legge fram forslag til nytt navn og ny logo. Jeg vil – av hensyn til prosessen – ikke gå inn i noen debatt om alternative navn, heller ikke spørsmålet om å videreføre Statoil som navn på selskapet, sier Rennemo.

Han understreker at styret vil vektlegge både kostnadene ved et navneskifte og hva som kan oppnås forretningsmessig for selskapet.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger