Publisert 22. august 2005

Statoil har inngått en avtale med ExxonMobil som omfatter letevirksomhet i Mexicogolfen. Avtalen kommer i tillegg til Statoils dypvannsportefølje som ble kjøpt tidligere i år.

Sammen med partnerne planlegger de to selskapene å bore én eller flere letebrønner i Alaminos Canyon-området, melder Statoil.

Statoil og ExxonMobil skal også evaluere leteområder i Walker Ridge, som ligger i nærheten av funnene Jack og St. Malo hvor Statoil allerede har eierandeler.

Avtalen med ExxonMobil vil i følge Statoil styrke selskapts dypvannsportefølje i Mexicogolfen, og er i tråd med selskapets vekststrategi for det nye kjerneområdet.

Beliggenheten, som er i nærheten av lisensene som ble kjøpt av EnCana tidligere i år, forsterker den potensielle verdien for Statoil.

Statoil og Encana signerte 28 april 2005 en avtale hvor Statoil kjøpte hele Encanas dypvannsportefølje i Mexicogulfen for 2 milliarder USD. Statoils andel av denne produksjonen forventes å bli 30.000 fat oljeekvivalenter per dag innen 2008/9, økende til mer enn 100.000 fat oljeekvivalenter per dag etter 2012, i følge Statoils nettsider.

Siste fra forsiden

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger