Publisert 4. februar 2000

Det norske har fått grønt lys for boring av avgrensingsbrønn 16/1-11 A på Draupne-funnet. Nå ønsker de finne ut nøyaktig hvor stort funnet er, for å planlegge en framtidig utbygging.

FLERE UTBYGGINGSKANDIDATER:Draupne vurderes ut-
bygd sammen med Hanz. I området befinner også
Luno og Gudrun seg.

Forrige uke ble det klart at Det norske hadde en vellykket avgrensing av Draupne-funnet i lisens 001 B i Nordsjøen. En oljekolonne på 57 meter er påtruffet, og avgrensingsbrønn 16/1-11 ble boret til en planlagt dybde på 2.625 meter.

Selskapet skrev på nettsiden sin forrige uke at de vurderer et sidesteg for å finne olje-vann-kontakten, som enda ikke er påvist.

Kommunikasjonsdirektør i Det norske, Torgeir Anda, presiserer overfor Oilinfo at de ikke har tatt en videre beslutning om når de skal gå i gang med avgrensingsboringen.

– Vi ønsker naturligvis å få bekreftet volumene i Draupne med større sikkerhet gjennom å bore dette sidesteget, sier Anda til Oilinfo.

Draupne står på Det norskes plan over framtidige utbygginger, og er foreslått utbygd sammen med funnene Hanz og Cable. En annen mulighet er å bygge ut Draupne sammen med Lundins planlagte Luno-utbygging og Statoils Ragnarock-funn.

– Vi har planlagt en utbygging av Draupne/Hanz i løpet av 2014. Jo mer vi får bekreftet rundt størrelsen på Draupne, jo bedre er det, sier Anda, og legger til at Draupne/Hanz ligger omtrent ett år bak Frøy-utbyggingen i tid.

Det norske er operatør på Draupne med 35 prosent andel. øvrige andelshavere er Statoil med 50 prosent og Bayerngas med 15 prosent.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger