Publisert 4. februar 2000

I høst får Solstad Offshores nybygg «Normand Subsea 7», som verdens første, Baze Technologys Bazeport-system installert. Snart kommer den flytende velferden til ytterligere to skip.

EN BLE TRE: Baze Technologys visepresident for salg
og markedsføring, Christian Rambech Dahl, er meget
fornøyd med å ha fått innpass i markedet etter såpass
kort tid. Nå ser han mot IO-bruk for Bazeport
(foto: MAGNUS BIRKENES)
INFOTAINMENT: Bazeport er en underholdningsportal,
en kommunikasjonsplattform og en mulig støttespiller
for IO-operasjoner. Systemet installeres nå på tre ulike
skip hos tre ulike redere (ILL: BAZE TECH)
SKANDI SANTOS: Skal leveres sent i 2010,
med Bazeport ferdig installert. Da skal det
rett i tjeneste for Petrobras utenfor kysten av Brasil
(ILL: DOF)

I februar skrev Oilinfo om den første kontrakten for Baze Technologys infotainmentsystem, Bazeport . Siden den gang har selskapet sikret seg kontrakt for leveranse av tilsvarende løsninger på ytterligere to nybygg. Selskapets visepresident for salg og ?markedsføring, Christian Rambech Dahl, er stolt over hvor raskt de har fått et markedsgjennombrudd.

I økonomiske nedgangstider er velferd fortsatt like viktig.

To nye klienter
Bazeport er en såkalt «infotainment»-portal, basert på IPTV, som åpner for at hver enkelt om bord på båten med få tastetrykk skal få tilgang til nettverkstjenester, digital-tv, video on demand (VOD), epos, IP-telefoni og en rekke andre funksjoner.

Det første leveransen av Bazeport skal i løpet av høsten bli installert på Solstad Offshores nybygg «Normand Subsea 7». Omtrent samtidig begynner installasjonsjobben på ytterligere to nybygg, for to andre selskaper. DOF Management ønsker Bazeport om bord på sitt kommende skip «Skandi Vega», og Aker DOF Supplys kommende «Skandi Santos»; bedre kjent som «det skipet som gikk over skjermen bak Kjell Inge Røkke på den siste pressekonferansen».

«Skandi Vega», en slepebåt på 5.500 dødvekttonn, skal gå i Nordsjøen; muligens i tilknytning til Statoils subseafelt med samme navn. «Skandi Santos» blir et støttefartøy for Riserless Well intervention, og skal til Brasil, hvor det skal gå i tjeneste for Petrobras.

– Dette er veldig kjekt. I et av disse tilfellene var det eieren av skipet selv som fikk demonstrert Bazeport, og uttrykte umiddelbart at «dette skal vi ha». Disse første kontraktene er viktige for oss, og bidrar sterkt til å gi oss innpass i markedet for en type løsning man ikke har hatt før, sier Rambech Dahl til Oilinfo Weekend.

å skape et marked
Hver av leveranse omfatter rundt hundre Bazeport-stasjoner; én til hver lugar, samt til fellesområder og rekreasjon. I forhold til alle detaljene som inngår i en skipsbyggingsprosess er ikke dette blant de største, men i praksis vil det ha mye å si for mannskapet om bord, mener Rambech Dahl:

– Vi vet at rederiene for slike båter, og FPSOer, har slitt med å få tak i de rette folkene til hyre om bord. Da er det vi tilbyr viktig, ettersom det ikke bare gir tilgang til underholdning og avslapning, men også lettere kontakt med familien hjemme, sier han. Før Bazeport kom på banen, har slike tilbud til staben ikke eksistert.

– Vi er veldig fornøyde med å ha gjort salg såpass fort. Konseptet ble lansert i mars i fjor, som et helt nytt produkt for et marked som ikke var vant med slike løsninger. Det at vi etablerte gode partnerskap, spesielt med selskapet Intelecom, som gjør innsalgsdelen for oss, har vært essensielt i denne sammenhengen, forklarer visepresidenten til Oilinfo Weekend. Gode referanser var avgjørende for valg av partner, legger han til.

Intelecom vil også overse installasjonene på de tre skipene i høst.

Også IO
Christian Rambech Dahl understreker at det langsiktige målet er å få Bazeport inn som en etablert del av konsepter for integrerte operasjoner (IO).

– Selv om det ikke er en del av disse tre første leveransene, er det store muligheter. Det er jo en PC, og man kan legge hva man vil på den gjennom Baze Technologys operativsystem. Det er også store oppgraderingsmuligheter, legger han til.

I denne omgang var det derimot mannskap og velferd som gjorde utslaget. Det direkte driftsnyttige kommer forhåpentligvis fortløpende.

Denne saken er hentet fra Oilinfo Weekend. Oilinfo Weekend er vårt ukentlige, mailbaserte nyhetsbrev som oppsummerer ukens nyheter og bringer frem menneskene bak nyhetene i oljebransjen. I tillegg presenterer vi mat/vin stoff, offshore-været og golftips.

Her bestiller du abonnement på Oilinfo Weekend . Tjenesten er gratis!
Weekend-redaksjonen kan tipses på magnus@oilinfo.no

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger