Publisert 4. februar 2000

I dag ble det klart at Aker Solutions deler opp for å vokse. – Dette passer godt med vår strategi, forteller kommunikasjonsansvarlig for Aker Stord, Odd Naustdal.

MER FOKUS: Aker Stord sett fra Gjøa-plattformen da den lå inne til kai. Foto. INGER JOHANNE STENBERG

Aker Solutions deler opp virksomheten for å vokse internasjonalt og i Norge, de tre nye enhetene blir Aker Contractors, Aker Solutions og Aker P & C. Contractors skal nå satse mer helhjertet på nybygg og tidligfase for å kunne oppnå et bredere perspektiv på felt, og hovedbasen for satsingen i Nordsjøen blir på Stord.

Les også: Aker Solutions blir tre

Mer fokus
– Vi tror dette passer godt med vår strategi, og det er jo å satse på nybygg offshore, landanlegg og demobilisering, samt internasjonal prosjekter og fornybar energi. Vi synes det er kjempebra med mer fokus på våre forretningsområder, forteller kommunikasjonsansvarlig i Aker Solutions på Stord, Odd Naustdal.

– Er det noen kontrakter dere kan by på nå som dere ikke kunne by på før?

– Så konkrete har vi ikke vært ennå. Vi går jo i dag for større kontrakter, så det er vanskelig å spekulere i om det blir noen endring på det. Men vi kommer nå til å være en del av et selskap som blir en tydeligere og mer fokusert feltutviklingsaktør, sier Naustdal.

Aker Stord leverte nylig Gjøa-plattformen for Statoil, og satsingen vil fortsette på de store prosjektene.

– Det at vi blir del av Aker Contractors medfører en tyngre satsing på store nybygg og landprosjekter, og vi vil nok oppleve et større fokus på Aker Stord, sier Naustdal.

Les også: Aker Solutions blir tre

Tror på vekst
Stord-avdelingen til selskapet vil bli et satsingsområde i det nye Aker Contractors, men også Aker Verdal vil være viktig. Her er det spesielt ståljacketer og utstyr til offshore vind som er og blir hovedfokus fremover. Samtidig skal det nye selskapet ha et tett samarbeid med nye Aker Solutions som vi levere produksjonsløsninger, ingeniørløsninger og levetidsforlengelse. Dette omfatter teknologiske løsninger som for eksempel subsea og åsgard-kompresjonen som nylig ble delt ut.

– Vi tror på en vekst på ni til 15 prosent i de fire neste årene for selskapet, forteller konsernsjef i Aker Solutions, øyvind Eriksen. Nå starter kampen om de gode hodene i bransjen, og Eriksen forteller at nye Aker Solutions vil være en sterk samarbeidspartner med Aker Contractors. Det skal også opprettes egne ingeniøravdelinger på flere av Akers offshorehuber, forteller Eriksen. Men selv om satsingen for alle delene av selskapet skal vektlegges i utlandet er satsingen i Norge er hovedfokus.

– Vi skal vedlikeholde satsingen i Nordsjøen, og vi har ingen annen ambisjon om å være hovedaktør i dette markedet, sier Eriksen.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger