Publisert 1. juli 2007

Resultatene fra Shells siste avgrensningsbrønn på gassfunnet Onyx Sørvest medfører at OD nå vurderer størrelsen av gassfunnet til å være i størrelsesorden 30-50 milliarder kubikkmeter gass.,

A/S Norske Shell, som operatør for utvinningstillatelse 255, har avsluttet boringen av avgrensningsbrønn 6406/9-2 på 6406/9-1-funnet (”Onyx Sørvest”).

Brønnen påtraff gass/vann – kontakter i midtre til nedre jura reservoarbergarter og bekreftet dermed en nordlig utstrekning av funnet, melder Oljedirektoratet (OD).

– I øvre halvdel
”Onyx –Sørvest” som ble påvist i 2005 ligger om lag 40 kilometer nordvest for Draugenfeltet i Norskehavet. OD antydet i januar 2006 et usikkerhetsspenn på 10-50 mrd Sm3 utvinnbar gass for funnet.

ODs foreløpige vurdering er at størrelsen på funnet nå ligger i den øvre halvdelen av usikkerhetsspennet, skriver OD i meldingen.

Foto: Seadrill

Det betyr at OD nå anslår funnet i størrelsesorden 30-50 milliarder kubikkmeter gass.

Avgrensingsbrønnen ble boret til en total dybde på 5330 meter under havnivå. Havdypet var 299 meter. Brønnen ble ikke formasjonstestet, men det er utført omfattende datainnsamling og prøvetaking.

Brønnen var den fjerde letebrønnen i utvinningstillatelse 255, og ble boret av «West Alpha» som nå skal til Kristinfeltet i Norskehavet.

Rettighetshavere i utvinningstillatelse 255 er Norske Shell (operatør) og Petoro som har begge har 30 prosent, mens Statoil og Total E&P Norge har 20 prosent hver.

Siste fra forsiden

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

+

Planlegger å bore inntil to Eirin-brønner i året

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger