Merkel skal snakke energi med Stoltenberg

Publisert 20. februar 2013

I dag kommer Tysklands forbundskansler Angela Merkel til Oslo, hvor hun skal snakke om energi med statsminister Jens Stoltenberg.,- Norge er interessert i å trekke Tyskland mer aktivt med i den framtidige olje og gassvirksomheten øst i Barentshavet, skriver NRK .

Tyskland er i ferd med å gjennomføre en energirevolusjon. Atomkraften skal bort innen ti år, fornybar energi, som vindkraft bygges ut i rekordtempo samtidig som landet ønsker et samarbeid med Norge om midlertidig lagring av energi i vannmagasiner, i perioder der landet har overskudd på strøm.

Tidligere utenriksminister Jonas Gahr Støre arbeidet hardt for å få til et økt tysk engasjement innenfor olje og gass i Barentshavet, og tok blant annet med seg sin tyske kollega Frank-Walter Steinmeier til Hammerfest for å se på Snøhvit-utbyggingen.

Ifølge seniorforsker Arild Moe ved Fridtjof Nansens Institutt er det fra norsk side viktig å trekke tyske interesser inn i leteboring i Barentshavet sørøst.

– Det kan oppstå en situasjon der store felt blir liggende på begge sider av grensen, sier Moe til NRK.

– Og selv om grenseavtalen mellom Norge og Russland fra 2010 har retningslinjer for hvordan ressursene da skal fordeles, så er det mange som mener det vil være bra om norske selskap da har tunge utenlandske samarbeidspartnere, som tyske, i ryggen, sier han.

Siste fra forsiden

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger