Publisert 4. februar 2000

Det norskdominerte rederiet Mermaid Maritime i Singapore kan håve inn mange titalls millioner i året for byggingen av to oppjekkbare rigger i Asia Offshore Drilling.

Meglerhuset RS Platou har nylig lykkes i å hente 600 millioner kroner til Asia Offshore Drilling for byggingen av riggene, som har en verdi på fire milliarder kroner.

Riggene er for tiden under bygging ved Keppel FELS-verftet i Singapore, mens Mermaid står for prosjektoppfølging, drift og forretningsførsel for Asia Offshore Drilling. Oppdraget gir rederiet 60 millioner kroner i året, ifølge Finansavisen.

Mermaid Maritime har en eierandel på 49 prosent, men på grunn av honorarene innebærer dette at Mermaid vil få nedbetalt investeringen i løpet av en periode på fem år. Rederiet får nemlig sju millioner dollar per rigg for prosjektoppfølging. I tillegg løper 3.000 dollar per dag de siste seks månedene av byggeperioden, noe som tilsvarer 1,1 millioner dollar.

Samtidig kommer et ledelseshonorar som utgjør 12.000 dollar per dag for første rigg og 20.000 dollar for to rigger, når begge er levert. Det utgjør totalt 7,2 millioner dollar.

Forretningsførsel får rederiet også betalt for, og her dreier det seg om 2.000 dollar per dag i tillegg til 250.000 dollar ved kontraktssignering.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger