Metier og Norsk Industri skal samarbeide

Publisert 12. mai 2014

Vil bedre konkurranseevnen og lønnsomheten i norske bedrifter.

– Virksomheters evne til å gjennomføre gjentagende gode prosjekter er en av suksessfaktorene for å bedre konkurranseevnen og sikre høyere lønnsomhet hos norske bedrifter. Norsk Industri ønsker å bidra til at medlemmene skal lykkes i dette arbeidet, og har i denne forbindelse inngått et samarbeid med Metier AS, skriver selskapet i en pressemelding.

Initiativet innebærer blant annet å bidra til økt kompetanse til medlemmene innen prosjektledelse og -styring. For å ha god internasjonal konkurranseevne, er det er avgjørende at selskapene i leverandørkjedene i ulike bransjer er gode på og har kunnskap om effektiv prosjektledelse.

Kompetanseprogram for medlemsbedriftene

Metier er et firma med mer enn 30 års erfaring innen prosjektledelse, og har ifølge pressemeldingen noen av Norges fremste spesialister innen metodikk, kompetanseheving, konsulentvirksomhet og systemer for prosjekter. Metier har utviklet et kompetanseprogram som dekker viktige elementer og prosesser for god prosjektstyring og som nå blir tilbudt medlemsbedriftene i Norsk Industri. Programmet vil være et tilbud til små og mellomstore bedrifter og andre som har behov for kompetanseheving hos sine ansatte på dette området.

– Vi er veldig fornøyd med å ha inngått dette samarbeidet med Metier. Vi mener at kompetanseheving er noe av det viktigste vi kan fokusere på i industrien. Selv små forbedringer av hvordan prosjektene blir drevet, vil kunne ha en stor betydning for bunnlinjen i prosjektene og vår konkurranseevne internasjonalt, sier Runar Rugtvedt, Bransjesjef for Olje og Gass i Norsk Industri i meldingen.

– Både erfaringer fra kunder vi har jobbet med og internasjonale studier viser at selskaper som satser på god og konsistent prosjektledelse oppnår store forbedringer. Spesielt er det avgjørende at man øker basiskompetansen i hele organisasjonen. Dette ser vi ofte er viktigere enn at kun noen få har høy kompetanse, sier leder for Olje- og gassavdelingen i Metier, Ragnar Ek.

Siste fra forsiden

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger