Mexicogulf-kontrakt for Ocean Installer

Publisert 2. mai 2014

Ocean Installer har blitt tildelt sin første SURF-kontrakt i Mexicogulfen.,Ocean Installer har blitt tildelt en undervannsinstallasjonsjobb i Mexicogulfen. Oppdragsgiver er et av verdens ledende internasjonale olje- og gasselskaper, og jobben vil finne sted på selskapets største produserende dypvannsfelt, som ligger på mer en 1800 meters dybde. Dette er Ocean Installers første SURF-kontrakt i Mexicogulfen, og utgjør ifølge selskapet en milepæl for Ocean Installers tilstedeværelse i regionen.

Prosjektet omfatter installasjon og testing av kontrollkabler og tilhørende utstyr og vil bli ledet fra Ocean Installers kontor i Houston, der landbaserte forberedelser starter umiddelbart. Offshore-arbeidet vil finne sted denne sommeren, og Ocean Installer vil benytte «Normand Clipper;» et undervannskonstruksjonsfartøy (CSV) på langtidscharter fra Solstad Offshore.

– Dette er vår første SURF-jobb i Mexicogulfen, og vi er svært fornøyde med å ha sikret oss denne typen arbeid et år etter at vi etablerte oss i Houston og mindre enn fire måneder etter at vi introduserte vårt første fartøy i regionen, sier Mike Newbury, daglig leder for Ocean Installer i USA.

– Vi ser nå frem til å gjennomføre prosjektet på en god, trygg og effektiv måte i tett samarbeid med kunden, sier han.

Ocean Installer åpnet sitt Houston-kontor i april 2013, og «Normand Clipper» ankom Houston i januar. Fartøyet har siden ankomst hatt god utnyttelsesgrad gjennom et bredt spekter av spot-jobber.

Siste fra forsiden

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger