Publisert 17. august 2006

Eksperter fra en rekke land møttes torsdag i Aten for å finne en strategi som kan hindre at oljesølet langs kysten av Libanon sprer seg til store deler av Middelhavet.

NTB

Kysten i Libanon er sterkt
forurenset (Foto: FN)

Samtidig er norske eksperter på plass i Libanon for å hjelpe til med oppryddingsarbeidet, opplyser en talskvinne for EU-kommisjonen til nyhetsbyrået DPA.

Nesten 15.000 tonn olje har lekket ut i havet etter at Israel bombet et libanesisk kraftanlegg i juli. En kystlinje på 140 kilometer er forurenset, og den klebrige massen har også spredt seg til syrisk farvann, ifølge FNs miljøprogram (UNEP).

Hvis all oljen driver til havs, kan katastrofen i verste fall bli like stor som da «Exxon Valdez» havarerte i Alaska i 1989.

Oljen er en direkte trussel mot livet i havet, og den kan også føre til økte helseproblemer i befolkningen, blant annet økt kreftfare, ifølge miljøeksperter.

Deltakerne på møtet i Pireus ved Aten kommer både fra Hellas, Kypros, Libanon, Syria og Tyrkia. Også EUs miljøkommissær Stavros Dimas og flere FN-topper er til stede. Israel er imidlertid ikke representert, melder gresk radio.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger