Publisert 7. november 2005

MS «Strilmøy» har vært inne i Stavanger til inspeksjon og midlertidig reparasjon. Båten fikk bare små skader etter kollisjonen med den skotske tråleren «Harvester», melder Aftenbladet.

Fredag morgen kolliderte den 86 meter lange supplybåten med den skotske tråleren «Harvester». Kollisjonen var så kraftig at den skotske fiskebåten sank på minutter, men hele mannskapet ble reddet av en annen skotsk tråler, «Ocean Harvest», som befant seg like i nærheten. Kollisjonen har gått sterkt innover enkelte av mannskapet, men de ansatte i rederiet har støttet hverandre så godt de har kunnet.

– Det ble bare mindre skader på «Strilmøy», forteller befraktningssjef Atle Holgersen hos Møkster. De vet ennå ikke årsaken til kollisjonen, men skipperen om bord på «Strilmøy» har fortalt media at det var tykk tåke da kollisjonen skjedde.

– «Strilmøy» var på vei ut til Beryl-plattforma da kollisjonen skjedde noen få nautiske mil vest av Heimdalplattforma – godt inne på britisk sektor, sier Holgersen.

Det Norske Veritas og Sjøfartsdirektoratet har vært om bord i Strilmøy. Skadene er såpass lite omfattende at teknisk sjef Nils A. Liaaen regnet med at båten skulle være klar i løpet av lørdag kveld. Mer grundige reparasjoner vil bli foretatt senere.

Siste fra forsiden

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

+

Planlegger å bore inntil to Eirin-brønner i året

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger