Greenpeace ikke fornøyd med statsbudsjettet

Illustrasjon solkraft (Foto: Arkiv)
Publisert 7. oktober 2015

Norge trenger nye grønne arbeidsplasser nå – ikke en hvilepute av veibygging for ingeniørene

Det er vondt å se på regjeringen bruke oljepengene til å bygge vei istedenfor å starte på den virkelige jobben med å skape en fornybarsektor i Norge nå, sier leder for Greenpeace i Norge, Truls Gulowsen i en pressemelding i dag

– Det virker som om Erna Solberg og Siv Jensen ikke har fått med seg at de selv sier at landet trenger en omstilling. Dette budsjettet inneholder kun midlertidige tiltak som ikke skaper de nye grønne arbeidsplassene som Norge trenger, sier Gulowsen.

Ifølge anslag fra Eksportkreditt og Rystad Energy var markedet for offshore olje og gass like stort som markedet for fornybar energi i 2014, begge anslås til drøyt 2600 milliarder kroner. Norge har 7,9 prosent har omsetningen i offshore olje og gass, men bare 0,3 prosent av omsetningen i fornybar. Mens markedet for fornybar er i sterk vekst, er offshoremarkedet inne i et bratt fall.

Truls Gulowsen, iskanten
Truls Gulowsen(Foto: Greenpeace)

– Toget forlater stasjonen nå, og det tror jeg ikke regjeringen har forstått. Land som Tyskland og Kina er i ferd med å bli ledende på fornybar energi mens vi fortsatt sitter på hendene våre og håper på at oljeprisen skal snu. Heller enn å subsidiere arbeidsplassene til norske oljeingeniører med veibygging så burde disse pengene brukes til å gi denne kompetansen nye jobber i en næring som kommer til å bli verdensledende om få år, sier Gulowsen.

Siste fra forsiden

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger