Klager på ny Barents-brønn

Her skal brønnen greenpeace klager på bores. (Illustrasjon: OMV)
Publisert 6. februar 2015

Greenpeace klaget fredag 6. februar på søknad om å bore enda en letebrønn i Hoop-området i Barentshavet. Brønnen ligger an til å bli verdens nordligste letebrønn i 2015, og er svært kontroversiell på grunn av nærhet til både is og Bjørnøya, mener miljøorganisasjonen.

– Det Østerriske oljeselskapet OMV har søkt om å bore en av årets mest ekstreme oljeboringer, nær både isfylte farvann og naturreservatet Bjørnøya. Vi krever at leteboringen avlyses av hensyn til natur og av klima, sier Truls Gulowsen, leder i Greenpeace Norge.

Boringen har fått navnet Bjaaland og befinner seg kun et titalls kilometer fra boringene Statoil gjennomførte sommeren 2014, hvor de ikke fant olje. Greenpeace stoppet Statoils boringer med oljeriggen Transocean Spitsbergen i over 4 døgn i mai i fjor.

– Statoil valgte i år å holde seg unna boring i Arktis etter den mislykkete borekampanjen på Hoop i fjor. Likevel har OMV har bestemt seg for å fortsette i området. Dette er svært dyr olje i et svært sårbart område som uansett ikke kan utvinnes om Norge og verden skal kunne klare sine klimaforpliktelser, avslutter Gulowsen.

Siste fra forsiden

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

+

Planlegger å bore inntil to Eirin-brønner i året

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger