Statoil Energy Ventures gjør sin første investering

Publisert 7. mars 2016

Statoil Energy Ventures investerer rundt 25 millioner kroner i United Wind, den ledende leverandøren av løsninger for distribuerte vindkraft-løsninger. Dette melder Statoil i dag

Dette er den første investeringen foretatt av Statoil Energy Ventures, Statoils nye risikokapitalfond, som har som formål å investere i attraktive og ambisiøse vekstselskaper innenfor fornybar energi.

Fondet understøtter Statoils strategi for lønnsom vekst innenfor nye energiløsninger.

– Statoil satser på vindkraft, noe vår sterke stilling innenfor havvind demonstrerer. Dagens investering i United Wind sikrer oss innflytelse i en tidlig fase i selskapet som er drivkraften bak veksten i det distribuerte vindmarkedet i USA, sier Gareth Burns, direktør i Statoil og administrerende direktør i Statoil Energy Ventures.

Gareth Burns, direktør i Statoil og leder for Statoil Energy Ventures. (Foto: Asle Haukland - AP/Statoil)
Gareth Burns, direktør i Statoil og leder for Statoil Energy Ventures. (Foto: Asle Haukland – AP/Statoil)

– Denne transaksjonen passer godt med to av investeringsformålene våre: testing og posisjonering for framtidige vekstmuligheter og utforskning av forretningsmodeller med stort potensial. Vi er glad for å samarbeide med United Wind og gleder oss til å skape ytterligere vekst gjennom finansiering og tilgang til teknologi og markedserfaring, sier Burns.

Transaksjonen sikrer også Statoil Energy Ventures en plass i selskapets styre.

På samme måte som den raskt voksende leasingmodellen innen solenergi tilbyr United Wind en leasingmulighet for kunder som ønsker å installere en vindturbin på eiendommen.

Dette merkes umiddelbart på strømregningen ved at man utnytter vindkraften på sin egen eiendom uten direkte startkostnader. Kundene er typisk større gårdsbruk i Midt-Vesten.

Artikkelen fortsetter under bildet

Foto: United Wind
Foto: United Wind

– Folk som eier landeiendommer i USA, har en enestående mulighet til å redusere strømutgiftene sine ved bruk av distribuert vindkraftteknologi, sier Russell Tencer, grunnlegger og administrerende direktør i United Wind. – Finansieringen fra Statoil, sammen med nylig tilført prosjektkapitalen, gjør at United Wind kan innfri løftet om å skape en rimelig og bærekraftig energiframtid i disse samfunnene.

Les også: Midt-Norge får Europas største vindkraftprosjekt

Vind er den raskest voksende strømkilden i USA, og landet har mange store, åpne sletter med gode vindforhold. Ved å utvide forsyningen av fornybar energi kan United Wind erstatte CO2-intensiv kullkraft. Kull utgjør i dag 40 prosent av den gjennomsnittlige strømproduksjonen i USA.

Til sammen vil Statoil Energy Ventures investere opp til 1,7 milliarder kroner over en periode på to til sju år.

Fondet er opprettet som del av Statoils nye forretningsområde Nye energiløsninger og gjenspeiler selskapets mål om gradvis å supplere olje- og gassporteføljen med lønnsom fornybar energi og andre lavkarbonløsninger.

Nyhetsbrev fra Petro.no

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger