Wintershall slutter seg til mål om null fakling

(Illustrasjonsfoto: Shutterstock)
Publisert 27. november 2015

– Å bruke ressurser mer effektivt, og kombinere langsiktig økonomisk suksess med miljø- og samfunnsansvar har prioritet for Wintershall, sier administrerende direktør Mario Mehren.

For å understreke disse målene har Wintershall nå sluttet seg til Verdensbankens initiativ, som den tyske olje- og gassprodusenten.

I april skrev Statoil og flere andre oljeselskaper og nasjoner også under på en avtale som skal føre til stans av all fakling fra produksjon av olje innen 2030.

Les mer: Skal stanse all fakling

– Med sin ”ingen fakling”-politikk, har Wintershall satt et sterkt signal for ansvarlig og bærekraftig forretningspraksis de siste årene. Nå bruker vi muligheten til å dele vår kompetanse på dette området, og for å understreke vår lederrolle ved å delta i Verdensbankens initiativ, sier Mehren.

Ved å slutte seg til Verdensbanken initiativ, ønsker Wintershall å oppmuntre flere selskaper og land til å delta.

– Vi er overbevist om at å eliminere fakling av assosiert gass kan være et viktig bidrag for å redusere klimaendringene. Vi ønsker derfor velkommen Verdensbankens initiativ og gjennomfører deres mål, bekrefter Mehren.

Siden 2012 har Wintershall eliminert fakling på rundt 500 millioner kubikkmeter assosiert gass per år. Ved å eliminere fakling under rutineoperasjoner, reduserer Wintershall CO2-utslippene med opptil to millioner tonn hvert år. Det representerer rundt 60 prosent av det tidligere totale CO2-utslippet fra selskapet.

For å oppnå dette har Wintershall investert i ny teknologi og bruker den assosierte gassen på ulike måter.

I Tyskland blir den assosierte gassen brukt for eksempel for å generere elektrisitet, varme og damp. I Libya blir energien som genereres brukt til betjening av olje- produksjonsanlegg og for å generere elektrisitet. Disse eksemplene viser hvordan økonomiske og miljømessige målsettinger kan være forsonet, skriver Wintershall.

 

Siste fra forsiden

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

+

Planlegger å bore inntil to Eirin-brønner i året

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger