Publisert 4. februar 2000

Miljøvernminister Bård Vegar Solhjell maner til forsiktighet i nordområdene. Men han synes den 22. konsesjonsrundens Barents-utlysninger var greie.

Bård Vegar Solhjell (SV) vil ikke åpne Lofoten.
(Foto: Lars Taraldsen)

Miljøvernminister Bård Vegar Solhjell var i dag på EnergiRike-konferansen i Haugesund, der han holdt et innlegg om industri, miljø og verdiskapning. I innlegget pekte han på viktigheten av å gå mer over fra fossilt brensel til fornybar energi.

Vi må halvere bruken av fossil energi frem til 2035, for å holde oss til 2-gradersmålet. Det er formidable forandringer, sa Solhjell under sitt innlegg.

I innlegget sa han ingenting om miljøvern i nordområdene med tanke på utvidet petroleumsvirksomhet, men i etterkant fortalte han Petro Media News at det vil være helt uaktuelt å åpne Lofoten-området for virksomhet.

– Vi må være varsomme i de nordlige strøkene, og områder som ikke er åpnet for petroleumsvirksomhet, må vi være forsiktige med. Lofoten for eksempel, er helt uaktuelt. Også helt ved iskanten i Barentshavet, og ved Bjørnøya må vi være forsiktige, sier statsråden til Petro Media News.

På spørsmål om hva han syntes om 22. konsesjonsrunde, der svært mange blokker i Barentshavet ble utlysyt, svarer han at dette blir et annet spørsmål enn Lofoten.

– Dette er allerede åpnede områder. Det vi må huske på, er at ingen land, heller ikke Norge, kan hente ut den siste dråpen olje. Det er kortversjonen, sier han.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger