Publisert 21. november 2005

De rødgrønnes miljøvernminister, Helen Bjørnøy (SV) vil gi innsyn i de miljøfaglige vurderingene i forbindelse med utlysingen av blokkene i 19. konsesjonsrunde på norsk sokkel.

NTB:

Det gjelder vurderingene fra Statens forurensningstilsyn (SFT), Direktoratet for naturforvaltning (DN) og Norsk polarinstitutt (NP).

Gjennom Soria Moria-erklæringen varslet regjeringen en omlegging av praksisen med å unnta hele eller deler av de miljøfaglige vurderingene offentlighet i forbindelse med tildeling av konsesjoner på norsk sokkel. Frist for direktoratene er 1. desember.

– Jeg mener det er viktig å gi fullt innsyn, fordi de miljøfaglige vurderingene berører viktige samfunnsspørsmål som det er stor debatt om i offentligheten. De etterspurte opplysningene er av interesse både for miljøorganisasjoner og allmennheten for øvrig, og økt innsyn vil øke tilliten til forvaltningens vurderinger og konklusjoner, sier miljøvernminister Helen Bjørnøy.

Regjeringen har ikke funnet det korrekt å offentliggjøre de dokumentene den forrige regjeringen mente skulle unntas offentlighet. (©NTB)

Siste fra forsiden

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

+

Planlegger å bore inntil to Eirin-brønner i året

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger