Publisert 4. februar 2000

Maritime Systems, North Sea Innovation, Asator og Teknisk Bureau går sammen og lager et splitter nytt milliardkonsern med hovedsete i Stavanger. Navnet lyder Apply.

– Vi har rett og slett tatt konsekvensen av det markedet etterspør, og oljeselskapene, riggrederne og entreprenørene vil ha leverandører med styrke og soliditet som kan ta for seg mer krevende og større oppgaver innenfor teknologiprosjekter. Ved å gå sammen får vi en mye større kapasitet, sier en strålende fornøyd administrerende direktør i Maritime Systems, Jostein Kvame, til Oilinfo.

– Alle selskapene har vokst en del de siste årene, og til felles har vi at vi har lyst til å skape noe, legger Kvame til. Planene om å danne Apply har blitt modnet gjennom det siste halve året.

Nyheten ble sluppet mandag formiddag, og Kvame sier at responsen fra de til sammen 1000 ansatte har vært utelukkende positiv. I første omgang blir det ikke så stor omveltning; selskapene fortsetter i samme navn, og alle vil gå på jobb i de samme byggene. På sikt skal det imidlertid sees på om strukturene skal endres, slik at en kan oppnå størst mulig synergieffekter.

Det nye konsernet vil satse på teknologiprosjekter innen petroleumsindstrien, maritim sektor og industri- og anleggsvirksomhet, og på eiersiden står, i tillegg til de fire selskapene, HitecVision Private Equity, med Jon Gjedebo i spissen, og Køhlergruppen.

Kort oppsummert er Maritime Systems leverandør av engineeringtjenester og komplette teknologisystemer til offshoreinstallasjoner. North Sea Innovation er totalleverandør av elektro- og automasjonsløsninger, mens Asator leverer tjenester og løsninger innenfor elektron, automasjon og telekommunikasjons – hovedsakelig til oljesektoren og maritim industri. Teknisk Bureau er på sin side leverandør av tekniske entrepriseløsninger og service til industri- og anleggsbransjen.

– Til sammen har de fire selskapene en forventet omsetning på over én milliard kroner, og målet er å komme opp i to milliarder i løpet av fem år, sier Kvame til Oilinfo, og legger ikke skjul på at konsernet også vil satse mot det internasjonale markedet.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger