Milliardkontrakt for to isbrytere

Publisert 21. november 2014

Havyard Ship Technology har inngått kontrakter for design og bygging av ytterligere to Havyard 843 ICE isbrytende offshorefartøy, til en verdi av NOK 1 mrd.,I november 2013 signerte Havyard Ship Technology AS en kontrakt for bygging av et Havyard 843 ICE isbrytende offshorefartøy. Et internasjonalt rederi har nå bestilt to skip av samme type med noen mindre designendringer.

Skipene er designet av Havyard Design & Solutions i Fosnavåg, og skal bygges ved Havyard Ship Technology sitt verft i Leirvik i Sogn.

Skipene, som vil bli tildelt nybygg nummer 128 og 129, er planlagt levert i fjerde kvartal 2016. Kontraktene for de to skipene er verdt i overkant av 1 milliard kroner totalt, ifølge selskapet.

Kenneth Pettersen, konserndirektør for Havyard Ship Technology, sier at gode referanser betyr mye når du snakker med kunder som er ute etter offshore isbrytere.

– Alle typer fartøy har sine spesielle kjennetegn og utfordringer, sier Pettersen.

– Det faktum at vi allerede har bygget så mange skip av denne typen betyr at kunden kan være trygg på at vi vet hva vi driver med og at de vil få det de forventer. Hvis vi skal lykkes i å levere gode skip, må vi ha god kontroll på både design og byggeprosessen, samtidig som vi samarbeider godt med rederiene gjennom hele prosjektet, sier han.

Havyard har jobbet med eiere som opererer i arktiske områder i mange år, og det har stor tro på at enda flere forretningsmuligheter vil åpne opp der i fremtiden.

– Da vi signerte kontrakt i fjor, hadde vi store forventninger til markedet i Arktis, og de nye kontraktene viser at vår strategi har vært riktig, sier salgsdirektør Tor Leif Mongstad.

– Vår kompetanse og teknologi er attraktiv for rederier som opererer i disse områdene, og vi har utviklet et produkt som setter oss i en god posisjon for å konkurrere om nye og kommende prosjekter. Vi har andre isbryterdesign i vår portefølje i tillegg til Havyard 843 Ice design, og kan vi raskt tilpasse våre design til kundenes behov. Vi har stor tro på at vi vil se flere slike kontrakter i tiden fremover, sier Mongstad.

Med denne ordren har Havyard Group nå ni nybygg i ordre ved verftet i Leirvik i Sogn, og skipsbyggings-forretningsområdet har en ordrereserve verdt i underkant av 3 milliarder kroner.

Som for de andre fartøyene som bygges ved verftet, er det Havyard Design & Solutions som leverer design og detaljprosjektering for produksjon av skipet. I tillegg skal Havyard Power & Systems, som er basert i Ålesund, levere elektroteknikk, automasjon og alarmsystemer og Havyard Concept Bridge. Norwegian Electric Systems, der Havyard eier i underkant av 40 prosent av aksjene, vil levere elektriske motorer, generatorer og elektriske tavler.

Kontrakten vil også ha ringvirkninger i den maritime klyngen i Vest-Norge i form av leveranser av utstyr og tjenester til verftet under byggingen av skipet.

I tillegg til designet for byggingen av skipet på Havyards eget verft, har Havyard Design & Solutions også ordre om levering av design og utstyrspakker for bygging av skip av Havyard design i Spania, Singapore, India og Kina. Siden 2005 har 78 skip av Havyard design blitt bygget eller er under bygging.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger