Milliardkontrakt og ny Valhall-rigg

Publisert 25. september 2013

Maersk Drilling har bestilt en ny jackup som skal til BP og Valhall under en NOK 4,8 milliarders-kontrakt.,BP-kontrakten er en femårskontrakt for plug and abandonment (P&A) på operatørens Valhall-felt i den sørlige delen av norsk sektor, og har en verdi på USD 802 millioner (NOK 4,8 milliarder), melder Maersk. Dette tilsvarer en dagrate på USD 439.500, inkludert også mobilisering. Kontrakten inneholder opsjoner for BP for forlengelser på opptil ti år. Maersk har ikke oppgitt noen dato for kontraktsoppstart, men riggen som skal brukes blir levert i midten av 2016.

For å håndtere kontrakten, har Maersk som nevnt bestilt en ny ultra harsh weather jack-up av XL Enhanced 4 –design fra Daewoo Shipbuilding and Marine Engineering (DSME) i Sør Korea. Riggen blir av samme type som de tre XL Enhanced –riggene Maersk har under bygging ved Keppel FELS i Singapore, og har en prislapp på USD 650 millioner, alt inkludert. Riggen vil også ha muligheten til å gå på strøm fra land, via Valhall, hvilket kan gi en miljømessig gevinst.

– Vi er veldig fornøyd med kontraktstildelingen fra BP Norge, sier Claus V. Hemmingsen , administrerende direktør i Maersk Drilling og medlem av hovedstyret i AP Moller – Maersk Group.

– Norge er et strategisk satsingsområde for Maersk Drilling , og denne siste kontrakten befester vår markedsledende posisjon i det norske jackup-markedet, sier han.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger