Milliardkontrakt til Deepocean fra Statoil

Publisert 20. februar 2013

Deepocean har blitt tildelt en kontrakt av Statoil til en verdi på over halvannen milliard kroner.,

– DeepOcean AS er tildelt den største kontrakten i selskapets historie siden oppstarten i 1999. Kontrakten har en fast varighet på 5 år samt opsjoner for ytterligere 3 år og omfatter undervanns IMR-tjenester for alle Statoil-opererte felt på norsk sokkel, fra den sørlige del av Nordsjøen til Barentshavet i nord. Dette melder selskapet i dag.

– Kontrakten omfatter leveranse av et spesialskip utrustet for undervanns inspeksjons, vedlikehold og reparasjonstjenester (IMR), med tilhørende prosjektledelse og ingeniørtjenester på land. Kontraktsverdien er på mer enn halvannen milliard kroner og kan beløpe seg til nærmer 2,5 milliarder kroner inkludert opsjoner, heter det videre.

– Dette er en stor dag for DeepOcean. Helt siden vi ble tildelt vår første IMR-kontrakt i 2006 har DeepOcean jobbet målrettet for å levere førsteklasses IMR-tjenester til Statoil og andre nøkkelkunder. Våre kunder stiller strenge krav både til personell, fartøy og utstyr og i et marked med skarp konkurranse fra flere leverandører er det gledelig å konstatere at Statoil valgte DeepOcean, sier Mads Bårdsen, Adm. Direktør i DeepOcean.

DeepOcean skal ifølge meldingen benytte et skip av MT6022-design til denne kontrakten. Fartøyet blir levert av REM Maritime i første kvartal i 2014 og bygges ved Kleven verft. Det er utformet med spesiell tanke på IMR operasjoner og er bl.a. utrustet med et integrert modulhåndteringstårn, to arbeids- og en observasjons-ROV samt en 150 Te offshore kran. Fartøyet er forberedt for arbeid i arktiske strøk, ifølge Deepocean.

Siste fra forsiden

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger