Publisert 29. mars 2007

Hydro har tildelt FMC Technologies kontrakt på over 1,2 milliarder kroner for undervannsinstallasjoner til Vega- og Vega Sør-feltene i Nordsjøen.

Illustrasjon: Hydro

Leveransene omfatter seks ventiltrær og tre manifoldmoduler med tilhørende beskyttelsesrammer og systemer for kontroll og brønnvedlikehold.

Undervannsinstallasjonene vil bli bygd ved FMCs anlegg i Kongsberg og Dunfermline i Skottland. Hovedleveransene er planlagt i april 2009. De Hydro-opererte Vega- og Vega Sør-feltene skal etter planen starte produksjonen i fjerde kvartal 2010.

Gass- og kondensatfeltene Vega og Vega Sør ligger på 380 meters havdyp i blokkene 35/8 og 35/11 om lag 80 kilometer vest for Florø i Sogn og Fjordane. Funnene fordeler seg i lisensene PL 248 Vega (Vega Nord og Vega Sentral) og PL 090C Vega Sør.

Utvinnbare reserver er anslått til 18 milliarder standard kubikkmeter gass og 26 millioner fat kondensat. På det høyeste vil produksjonen være på sju millioner kubikkmeter gass og 25.000 fat kondensat per døgn.

Hvert av funnene er planlagt utbygd med to brønner. De seks brønnene skal bores med utgangspunkt i tre brønnrammer på havbunnen, en på hvert funn. Hver ramme vil ha brønnslisser for inntil fire brønner.

Brønnstrømmen fra Vega og Vega Sør skal føres i en felles rørledning fram til det Statoil-opererte Gjøa-feltet, som også vil prosessere brønnstrømmen.

En ny gassrørledning fra Gjøa-feltet skal knyttes til den britiske FLAGS-rørledningen. Vega/Vega Sør-gassen skal transporteres gjennom denne rørledningen til mottaksanlegget i St. Fergus i Skottland. Kondensatet fra Vega/Vega Sør skal eksporteres via en ny oljerørledning fra Gjøa. Denne rørledningen skal kobles til Troll Oljerør II, som skal transportere oljen og kondensatet til Mongstad-raffineriet.

Lisensdeltakere i PL 248 Vega er Hydro (operatør) med 40 prosent eierandel, mensStatoil og Petoro har henholdsvis 20 og 40 prosent.

Lisensdeltakere i PL 090C Vega Sør er Hydro (operatør) med 25 prosent, Revus har 25 prosent, Statoil har 20 prosent, mens Idemitsu og Gaz de France har 15 prosent hver.

Se også: Utbyggingsplanen for Vega er klar

Siste fra forsiden

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

+

Planlegger å bore inntil to Eirin-brønner i året

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger