Milliardkontrakt til Leonhard Nilsen & Sønner

Hammerfest LNG-anlegget. (Foto: Øivind Haug / Equinor ASA)
Publisert 18. januar 2024

Equinor har på vegne av partnerskapet i Snøhvit tildelt Leonhard Nilsen & Sønner en stor bygg- og anleggskontrakt med en verdi i størrelsesorden 1,5 milliarder kroner. 

LNS har hovedkontor i Andøy i Nordland og kontrakten vil gi ringvirkninger i både Finnmark, Troms og Nordland.

– Vi er glade for å kunne tildele denne kontrakten til en nordnorsk bedrift. LNS estimerer at om lag 70 prosent av verdiskapningen vil gå til Nord-Norge, noe som bidrar med om lag 200 årsverk. For Equinor har det vært viktig at Snøhvit Future-prosjektet gir ringvirkninger i hele landsdelen, sier Trond Bokn, direktør for prosjektutvikling i Equinor.

Partnere i prosjektet er Petoro, TotalEnergies, Neptune Energy og Wintershall Dea.

LNS skal bygge tunnel og landfall for strømkabelen som skal gå fra Hyggevatn til Melkøya.Det vil si infrastruktur som gjør det mulig å sende strøm fra Statnetts transformatorstasjon på Hyggevatn til Hammerfest LNG på Melkøya.

Fra før er Multiconsult tildelt kontrakten for prosjektering av arbeidet som LNS skal utføre. Arbeidet ledes fra selskapets kontor i Tromsø og involverer kontorer fra Alta i nord til Fredrikstad i sør. Multiconsult skal også bistå i gjennomføringen av arbeidet.

Nexans skal levere kraftkabelen fra Rognan og Halden, mens Aibel er tildelt den største kontrakten som omfatter alt modifikasjonsarbeid på Melkøya. De har valgt den nordnorske bedriften Consto som leverandør for bygg- og anleggsarbeid på Melkøya.

Totalt er det estimert at Snøhvit Future-prosjektet vil sysselsette om lag 1700 årsverk i Nord-Norge i byggefasen. Prosjektet forlenger levetiden for Hammerfest LNG forbi 2030 og sikrer dermed de totalt 900 årsverkene som er relatert til driften av anlegget i Nord-Norge.

Siste fra forsiden

+

Johan Sverdrup fase 3 har passert DG1

+

Noble Invincible plugger åtte brønner på Hod A

+

Utsetter produksjonsstart til 2025

+

Wellesley fant mer olje og gass i Troll/Fram-området

Arbeider fikk beina i klem på boredekk – hendelsen granskes

+

Har alternativ teknologi: – Positivt hvis man lukker døren for strøm fra land

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger