Publisert 4. februar 2000

Kontrakten for de marine operasjonene på åsgard-feltet er tildelt Technip Norge, med en verdi på 1,2 milliarder kroner.

I forbindelse med utbyggingen av verdens første anlegg for gasskompresjon på havbunnen, er firmaet Technip Norge tildelt kontrakten for prosjektets marine operasjoner på åsgard-feltet. Kontrakten har en verdi på 1,2 milliarder norske kroner, skriver Statoil i en pressemelding.

åsgard gasskompresjon på havbunnen betegnes av Statoil som et teknologisk kvantesprang, og er forventet å øke utvinningen fra Mikkel og Midgard med omkring 278 millioner fat oljeekvivalenter.

– Satsingen på åsgard gasskompresjon på havbunnen vil få stor betydning for økt utvinning og den totale verdiskapningen på norsk sokkel. åsgard gasskompresjon vil bidra til at utvinningsgrad og levetid for flere gassfelt kan økes i betydelig grad, sier produksjonsdirektør for åsgard-området, Astrid Jørgenvåg.

Kontrakten for marine operasjoner er en av flere større kontrakter som plasseres i forbindelse med beslutningen om å ta i bruk ny teknologi for å øke utvinningen og opprettholde produksjonen på åsgard-feltet i Norskehavet.

Partnere på åsgard-feltet er: Petoro AS (35,69 prosent), Statoil (operatør) (34,57), Eni Norge AS (14,82), Total E&P Norge AS (7,68) og ExxonMobil Development Norway (7,24).

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger