Publisert 4. februar 2000

Prosess- og utstyrsforbedringer som kutter Non-productive Time (NPT) på mobile rigger i Norge kan spare operatørene for milliarder av kroner, men hvem kan levere løsninger?

På NORSK SOKKEL: Transocean Searcher.

Nedetid på mobile rigger er et problem som til stadighet kan føre til økende utgifter ved boring. For Talisman er tallet på nedetid 17 prosent, mens andre operatører melder om tall på omkring 16 prosent. I Norge i 2010 skal det brukes totalt omkring 25 milliarder kroner på leteboring og elleve milliarder kroner på produksjonsboring i forbindelse med utbygging, hovedsakelig med mobile rigger. Med disse tallene som grunnlag vil nedetiden det meldes om koste over sju milliarder kroner årlig.

For å kunne spare inn disse summene ligger det store muligheter for leverandører av teknologi og løsninger som gjør boringen mer effektiv. Men det er vanskelig å definere hvor problemet ligger da NPT beskrives annerledes hos ulike operatører.

Ulike definisjoner
– Selskapene har forskjellige måter å definere måter å definere NPT på, og den store forskjellen ligger i om de definerer «venter på været» som et av kriteriene, forteller ansvarlig for Explorations & Developement Technology hos Acona Wellpro, Thorleif Lager.

De fleste av problemene kan spores tilbake til problemer i åpne hull, og det er spesielt fem problemer som melder seg til stadighet; stuck pipe, twist off, manglende wellbore stavility, sagging og tight hole. Det er også her muligheter for løsninger ligger skal man tro mange av operatørene.

I vår artikkel om NPT på mobile rigger kan du lese mer om hva som gjøres for å finne løsninger, og hvilke muligheter som ligger åpne for leverandørene. Både ved IRIS i Stavanger, og hos de enkelte selskapene som Seadrill, Halliburton og Aker MH jobbes det med å utnytte utstyret best mulig.

Artikkelen finner du i den nyeste utgaven av PetroNews HER.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger