Publisert 4. februar 2000

Badger Explorer, den riggløse, selvtitulerte borerevolusjonen, har blitt tildelt ti millioner kroner til videre forskning og utvikling av neste generasjons grevling.

Pengene er tildelt Badger Explorer gjennom Norsk Forskningsråds PETROMAKS-program, som har mulighet til å støtte aktuelle forskningsprosjekter med inntil 31 millioner kroner. Nå har altså Stavangerbaserte Badger Explorer fått en solid del av disse. Selskapet får i første omgang 3,7 millioner kroner. Denne summen vil i løpet av tre år ha blitt til sammen ti millioner kroner, dersom alt går etter planen, opplyser Petromaks til Oilinfo.

Millionene skal gå med til å utvikle neste generasjons kraftteknologi for bruk i HPHT-brønner (høyt trykk, høy temperatur), og vil bli utbetalt utover den kommende treårsperioden. Med disse midlene vil Badger Explorer få tilgang til å ta i bruk teknologi som vil tillate deres riggløse boremaskin å gå dypere i varmere lag. Badger Explorer har tidligere uttalt til Oilinfo at de regner deres maskin som » revolusjonerende «, og målet er fortsatt å ha første kommersielle versjon klar i løpt av 2008.

– Vi er svært fornøyd med at Forskningsrådet har valgt å tildele oss støtte av en slik størrelse, i skarp konkurranse med andre kandidater. Gjennom tildelingen er prosjektet allerede sikret betydelig andel av nødvendig finansiering, og vi ser lyst på å tiltrekke oss flere aktuelle partnere for fullfinansiering og gjennomføring av prosjektet, sier administrerende direktør Kjell Erik Drevdal i Badger Explorer ASA i en kommentar.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger