Publisert 6. oktober 2006

Nærings- og handelsministeren foreslår 26 millioner kroner til å starte opp et nytt forskningsprogram, Gassmaks, som skal utrede nye måter å bruke naturgass på i industrien.,Forskningsprogrammet skal gå over 8-10 år.

Nærings- og handelsdepartementet antar at innlands bruk av naturgass kan ha et årlig verdiskapingspotensial på 10 milliarder kroner.

Gassmaks
– Norge skal bli verdensledende innen miljøvennlig bruk av gass. I Soria Moria-erklæringen går regjeringen inn for at en større del av naturgassen som utvinnes på sokkelen tas i bruk innenlands. Dette følger vi nå opp ved å bevilge 26 millioner kroner til oppstart av Forskningsrådets Gassmaks-program, sier nærings- og handelsminister Dag Terje Andersen.

Programmet vil ifølge departementet legge grunnlaget for en bærekraftig utnyttelse av gassressursene. Ved industriell foredling av naturgass vil en stor del av energien og karbonet fra naturgassen bli igjen i produktet, og vil derfor ikke forurense luften.

– Dette vil styrke den norske konkurransekraften på det internasjonale markedet innen naturgassbaserte prosesser. I følge Forskningsrådet kan Gassmaks bidra til å utløse industriell foredling av naturgass i Norge med et årlig verdiskapingspotensial på mer enn 10 milliarder kroner. Det vil bety nye bedrifter og arbeidsplasser langs kysten, forteller statsråden.

Siste fra forsiden

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger