Publisert 4. februar 2000

Force Technology har utviklet et nytt system for å overvåke korrosjon i betongstrukturer som oljeplattformer. – Systemet kan komme til å spare inn millioner i vedlikeholdsutgifter, skriver firmaet.

CorroWatch sensor skal barnet hete, og skal gjøre det mulig å overvåke tilstanden i betongkonstruksjoner og optimalisere driftsikkerheten.

Det har vært forsøkt å konstruere lignende systemer tidligere, men det har opptil nå vært knyttet en del tekniske utfordringer til overvåkningssystemer som har ført til at det ikke fungerer optimalt. Problemene skal nå være løst, og CorroWatch kan dermed kontinuerlig måle og dokumentere betongen.

– Vi bestemte oss for å utvikle et helhetlig og intelligent overvåkningssystem hvor de ulike tekniske løsningene var kompatible med hverandre, og hvor tolkningen av dataene som ble samlet inn var enkle og lette og bearbeide, sier salgssjef hos FORCE Technology Norway, Erik Karlsson.

– Erfaringer har vist oss at hovedproblemet ved eksisterende systemer var at de ulike delene ikke var godt nok samkjørt, og dermed kunne det bli noe usikkerhet omkring tolkningen av deinnsamlede dataene.

Korrosjon i armeringer
Utfordringene med vedlikehold av oljeplattformer er korrosjon i armeringene. Når korrosjon oppstår blir hele konstruksjonen skjør og operasjoner må settes i gang. Dersom man oppdager korrosjonen i tide kan vedlikeholdsarbeidet reduseres til en stor grad eller i beste fall elimineres. Force Technologys system kan bygges inn i betongen, og dermed registrere når korrosjonen begynner.

– Både offentlige og private eiere av infrastruktur og industrianlegg vet at det koster mye både i kroner og øre, samt at omdømmet kan ødelegges, dersom det oppstår driftsstans eller ulykker som følge av dårlig vedlikehold. Dersom skaden skjer på broer eller tunneler for transport og kommunikasjon er det vanskelig å rette opp igjen forholdet til tusenvis av reisende som er avhengige av at infrastrukturen fungerer hver eneste dag, skriver Force i pressemeldingen.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger