Mime kjøper seg inn i Balder og Ringhorne
Redaksjon
1. april 2019
Foto: Vår Energi
Mime kjøper seg inn i Balder og Ringhorne
Redaksjon
1. april 2019

Vår Energi AS har inngått en avtale med Mime Petroleum om at sistnevnte kjøper 10 prosent eierandel i totalt seks lisenser i Balder- og Ringhorne-feltene.

Vår Energi er operatør for Balder, Ringhorne og Ringhorne Øst-feltene, i Nordsjøen. Mime Petroleum vil ifølge avtalen få en andel på 10 prosent i lisensene PL 001, PL 027, PL 027 C, PL 028, PL 028 S og PL 027 GS, hvor Vår Energi nå har en andel på 100 prosent.

Forutsatt godkjenning fra myndighetene, vil avtalen gi Mime 10 prosent eierandel i Balder- og Ringhorne-feltene, i tillegg til 7,4 prosent eierandel i Ringhorne Øst-feltet.

– Vi er glade for å sluttføre avtalen og sikre en ny partner i Balder- og Ringhorne-feltene. En ny partner vil delta og investere i våre ambisiøse felles planer om en videre, økonimisk utvikling av feltene. Vi ser fram til å fortsette et produktivt samarbeid med Mime Petroleum for å revitalisere Balder- og Ringhorne-området, sier Kristin F. Kragseth, administrerende direktør i Vår Energi i en melding.

Avtalen forutsetter myndighetenes godkjenning, og fullføring av transaksjonen er planlagt senere i år. Partene er enige om å holde vilkårene i avtalen konfidensielle.