Publisert 4. februar 2000

Ifølge Rystad Energy ble opptil 25 prosent av riggkapasiteten på norsk sokkel brukt til brønnintervensjon fra 2006 til 2008.

øKT INTERVENSJON:Det antas at antallet subsea-
brønner vil i det minste doble på mellomlang
sikt. Dette vil gi økt behov for brønnintervensjon.

– Våre analyser er basert på at opptil 25 prosent av riggkapasiteten til flytere, ikke jack-ups, har vært brukt til andre formål enn boring, og da mest sannsynlig intervensjonsarbeid på subseabrønner, skriver Andreas Wittemann i en epost til Oilinfo Weekend.

Ifølge Rystads analyser har 1.500 riggdager vært benyttet til brønnintervensjon på norsk sokkel. Totalt finnes rundt 600 subseabrønner på norsk sokkel, hvorav StatoilHydro opererer 500 av dem.

økende antall subseabrønner
– Dette antallet forventes å dobles på mellomlang sikt, og da med største andelen vekst hos andre enn StatoilHydro, for eksempel BP med Skarv, GdF Suez med Gjøa, Eni med Goliat og Shell med Ormen Lange, mener Wittemann.

En typisk brønnintervensjonsjobb på subseabrønner tar omtrent ti dager å gjennomføre. Det betyr at hver subseabrønn på norsk sokkel jobbes på hvert fjerde år.

Doblet behov
Behovet for riggkapasitet til brønnintervensjon vil derfor kunne dobles fram mot 2020 fordi antallet brønner øker. Det er mulighet for at behovet kan økes to til fire ganger så mye dersom servicenivået blir tilsvarende som for plattformbrønner som jobbes på hvert år.

I dag er det kun tilgang på to fartøy for lett brønnintervensjon (LWI) på norsk sokkel, «Island Wellserver» og «Island Frontier». I tillegg har Aker Solutions og Norshore enheter under konstruksjon som kan betjene norsk sokkel.

– Les også: Mindre rigger kan få prisene ned

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger