Publisert 4. februar 2000

Olje- og energiministerne i Russland og Norge har hatt samtaler. Da står naturligvis arktisk samarbeid, med Sthokman som et naturlig fokuspunk, høyt på agendaen.

– Vi har alltid sett på kompetansen som norske selskaper holder innenfor utvikling av offshorefelt som enestående, sa Yuri Trutnev, Russlands minister for naturressurser, etter møtet, melder Barentsobserver.

Det første, virkelig store samarbeidsprosjektet mellom russere og nordmenn innenfor oljeindustrien i nord er Shtokman-feltet, hvor StatoilHydro har en andel på 24 prosent. Ifølge Olje- og energiminister Terje Riis-Johansen vil myndighetene nå se om erfaringene fra Shtokman-utbyggingen kan bære frukter for nytt samarbeid.

– Det er selskapene som er ansvarlige for den operative utviklingen av Shtokman. Myndighetene vil dog bli flinkere til å ta kontakt med selskapene på fast basis for å se hvordan kompetansen som utvikles kan bli brukt til å håndtere teknologiske utfordringer i nord, sier han.

Ministeren gir også uttrykk for at russerne jobber hardt for å holde Shtokman-prosjektet i gang.

– De melder veldig tydelig at de ønsker framdrift i Shtokman-prosjektet. Russerne har, som andre, regnet gjennom sine framtidige prosjekter på nytt. Jeg oppfatter ikke at de stiller spørsmål ved planene knyttet til Shtokman, sier Riis-Johansen ifølge E24.no..

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger